Traditionele parket vloeren

Traditioneel parket

Als men kiest voor traditioneel parket zijn er vele soorten en mogelijkheden. Moet het zwevend of vast gelegd worden? Welke houtsoort en welke dikte? Wat voor ondervloer? Als we praten over traditioneel parket dan bedoelen we parket dat wordt gelijmd en gespijkerd aan de houten of betonnen ondervloer vast. Het is dus niet meer verhuisbaar. Traditioneel parket is toepasbaar in combinatie met vloerverwarming! Hieronder zullen wij wat uitleggen over traditioneel parket.

Tapis of bourgogne?

Wanneer men een traditionele parketvloer gaat kopen komt men voor de keuze te staan van een tapis of een bourgognevloer.

Tapis wil zeggen dat alle stroken even breed zijn en dat de vloer over het algemeen ± 6 mm dik is. De stroken zijn allemaal 7, 9, 12 of 14 cm breed. Van deze tapis vloeren kunnen we ook de patroonvloeren maken zoals visgraat, blok, holland patroon en nog veel meer.
De stroken hebben geen vellingkantje. De plankjes worden koud tegen elkaar op een ondervloer van vezelplaat gespijkerd welke weer vast ligt aan uw bestaande vloer. Dit kunnen alle soorten ondergrond zijn zoals hout, beton, tegels, siergrind, travertin enz.

Bourgogne wil zeggen dat de vloer standaard wordt geleverd in wisselende breedtes (drie tot vier) en dat de vloer 8.5 tot 9 mm dik is. Aan de vloer zit meestal een vellingkantje geschaafd waardoor het lijkt of het een planken vloer is. Ook is het mogelijk om alle planken in dezelfde breedte te leveren. Het grote voordeel van dit type parket is dat u een hele mooie planken vloer heeft met alle voordelen van parket. Dus geen naden, kieren of bollingen!!

Patronen

Vele patronen kunnen door ons gelegd worden. Wat dacht u van een klassieke visgraat met band en bies. Of misschien liever een blokpatroon of wijkse punt. Ook kunnen wij samen met u speciale ontwerpen maken zoals een band om het visgraat patroon of een donkere bies om de vloer heen.

Houtsoorten

Meer dan 20 verschillende houtsoorten kunnen verwerkt worden tot een prachtige parketvloer. Van licht tot donker, voor ieder interieur. Elke houtsoort heeft zijn specifieke eigenschappen. Laat u hierover goed informeren voordat u tot kopen overgaat. Want wanneer u bijvoorbeeld een krimpnaadje erg lelijk vindt dan moet u zeker geen beuken vloer kopen.

Kijk voor meer voorbeelden van de patronen op onze webwinkel.

parket parket_noten parket_visgraat

parket parket_noten parket_visgraat